NGI lezing: Agile Softwareontwikkeling, modegril of blijvertje?
NGI lezing: Agile Softwareontwikkeling, modegril of blijvertje?

Sinds enige tijd lijkt het wel alsof er een nieuw virus door softwareprojecten waart: iedereen is of doet opeens ‘Agile’. Sommige mensen trekken een vies gezicht als ze dit woord horen. Anderen zweren bij deze nieuwe manier om softwareontwikkeling aan te pakken en willen niets anders meer. Waar komt deze trend vandaan? Wat heb je er aan? Wanneer is het nuttig en wanneer niet? En wat zijn de valkuilen?

De presentatie zal ingaan op de verschillende verschijningsvormen van Agile. Onder de noemer Agile is een aantal raamwerken en technieken te vinden die allemaal waarde kunnen hebben in bepaalde omstandigheden. Soms moeten duidelijke keuzes worden gemaakt, soms vullen technieken elkaar aan. De verschillende invalshoeken van klant, (project-) managers en IT-specialisten worden hierbij belicht.

Vervolgens wordt ingegaan op concrete toepassing. Hoe bereik je de voordelen van Agility terwijl je toch controle houdt? Hoe maak je teams echt Agile? Dit is niet alleen een kwestie van structuur, het vergt ook een bepaalde cultuur. Met praktische voorbeelden worden do´s en don’ts verduidelijkt.

De spreker
Richard Huffmeijer, opgeleid als informaticus, heeft ruim 15 jaar IT-werkervaring. Via Ordina, PwC Consulting en IBM heeft hij gewerkt voor systeemontwikkelingsprojecten bij overheidsorganisaties, de financiële sector, luchtvaart, uitgeverij en zakelijke dienstverlening. Op dit moment is Richard zelfstandig projectmanager. Zijn ervaring met het toepassen en implementeren van iteratief ontwikkelen wil hij graag delen.

Programma
18:30 Zaal open (koffie)
19:00 Eerste deel lezing
19:45 Pauze
20:00 Tweede deel lezing
20:45 Resterende vragen en opmerkingen uit de zaal
21:15 afsluiting met drankje



Aanmelden voor niet-leden
Stuur een email aan [email protected]