Scholieren
Scholieren

Welkom op de Scholierenafdeling van de site van Studievereniging A–Eskwadraat!

Hier kun je informatie vinden over de mogelijkheden die de studievereniging je biedt als je in Utrecht Wiskunde of Natuur- & sterrenkunde wilt gaan studeren. We hopen daarmee jouw universiteitskeuze te vergemakkelijken. Want de studiekeuze is belangrijk, maar activiteiten naast je studie zijn dat natuurlijk ook.
 

Intro16foto

Met A–Eskwadraat krijg je als eerste te maken tijdens je introductietijd. Nieuwe studenten krijgen naast de UIT-dagen (de algemene introductie voor de stad) ook een introductie van hun eigen studie. Voor de studies Wiskunde en Natuur- & Sterrenkunde verzorgt A–Eskwadraat deze. De introductie bestaat uit een kamp van drie dagen op een lokatie buiten Utrecht en een aantal dagen in de stad Utrecht zelf. De intro staat bij A–Eskwadraat in het teken van kennismaken met de studie en vooral van het leren kennen van je nieuwe studiegenoten. De introductie heeft dan ook niets weg van een ontgroening: je gaat immers mee omdat je lol wilt maken en niet om jezelf voor schut te laten zetten. Hier is de website van de introductie!

WoWiWo
Verder is A–Eskwadraat de vereniging die er voor zorgt dat je heel goedkoop aan je studieboeken kunt komen. Deze zijn van te voren te bestellen via onze website, heel handig als je eenmaal lid bent. De allereerste keer hoef je dit nog niet te doen: als eerstejaars kun je bij de introductie een standaardpakket voor je studie aanschaffen. De boeken die je bij A–Eskwadraat bestelt, zijn gemiddeld zo'n 10% goedkoper dan in de reguliere boekhandel.
Naast deze activiteiten biedt de vereniging tal van andere leuke evenementen. Zo zijn er borrels, sporttoernooien, feesten, symposia en studiereizen. Naast het deelnemen aan deze activiteiten kun je ze natuurlijk ook zelf organiseren, wat minstens net zo leuk is als het deelnemen aan de activiteiten.

Op de site kun je kijken naar alle actieve commissies. Ook zijn er verslagen te vinden van activiteiten. Als je vragen hebt kun je altijd mailen naar [email protected] of bellen: 030 - 253 4499.