De Kamer
De Kamer

De fysieke aanwezigheid van A–Eskwadraat cconcentreert zich rond de A–Eskwadraatkamers in het BBG: de gezelligheidskamer (BBG 269/270), de bestuurskamer (BBG 271) en de werkkamer (BBG 272). In de werkkamer staan computers om commissiewerk op te doen, maar het belangrijkste is de gezelligheidskamer, ook wel De Kamer genoemd.

De kamer is doordeweeks tijdens reguliere collegeweken in ieder geval open tussen 8:45 en 17:00 uur. Maar wat is daar zoal te doen?

Het meest populaire meubelstuk in de kamer is de cola(koel)kast. Hier verkopen we blikjes frisdrank, snacks, koekjes, chips en nog veel meer. Dat is een stuk goedkoper dan in de universiteitsautomaten en volgens sommigen nog van een beter merk ook. Vanaf 17.00 uur is er ook bier beschikbaar. Betalen gaat door het juiste (!) bedrag in de kas te doen die in de mokkenkast staat, volledige self-service dus.

Ook is het mogelijk om te betalen met behulp van het Digitale BetaalSysteem (DiBS). Heb je nog geen DiBS-sleutelhanger? Vraag er dan één aan bij het bestuurslid dat in de kamer aanwezig is.

We hebben ook een koffiezetapparaat en een waterkoker, waarmee de hele dag door koffie en thee gezet wordt, die gratis is voor leden.

foto A-Eskwadraatkamer

Voor een kwartiertje pauze of een uurtje ontspanning kun je terecht in de zithoek waar de banken op je wachten. We hebben een abonnement op meerdere kranten en tijdschriften. Ook is het natuurlijk mogelijk om eens een goed gesprek te hebben met een andere bezoeker van de kamer of een spelletje te doen. 

A–Eskwadraat heeft een ruime selectie spellen op voorraad, van Kolonisten en Risk via een schaakbord tot Wizard, Set en een kaartspel. Er zijn eigenlijk altijd wel medestudenten te vinden voor een potje van het een of het ander. De spellen zijn ook uitleenbaar voor gebruik elders. Ook is er een voetbal te leen. Om iets te lenen moet je wel iets als onderpand bij een bestuurslid achterlaten, zoals je OV-kaart of je sleutelbos.

De FantaCie beheert de spelletjes en organiseert daarnaast ook andere activiteiten.

Tijdens de reguliere openingstijden is er altijd een bestuurslid aanwezig om je vragen over de vereniging te beantwoorden, je opmerkingen in ontvangst te nemen, je in te schrijven voor een activiteit of mee te doen met een spelletje. Vraag er even naar.

Meer info: het bestuur