Carrière
Carrière

Afbeelding

Studeren is heel leuk, maar wat wil je daarna gaan doen?
Zoek je een stageplek of bijbaan voor naast je studie of een baan voor na je studie? Neem dan een kijkje op de vacaturebank en onze Career Orientation Facebook pagina!
Kijk op de bedrijfsprofielen pagina om te zien welke bedrijven geïnteresseerd zijn in bètastudenten.

Ook de Universiteit Utrecht kan je helpen met vele workshops, CV checks en activiteiten: Career Services.

Carrièrerichtingen

Hieronder een klein overzicht van enkele branches waarin veel van onze alumni terecht komen:

Applied Physics

Voornamelijk interessant voor natuurkundigen

Bedrijven binnen deze branche ontwikkelen nieuwe producten gebaseerd op recent natuurkundig onderzoek. Hoewel de kennis die hiervoor nodig is vaak technisch of toegepast is, worden voor de meer theoretische vraagstukken vaak Utrechtse studenten aangenomen. Het onderzoek dat wordt gedaan binnen Applied Physics heeft altijd het doel om nieuwe producten op de markt te brengen. Hierdoor zou je kunnen zeggen dat bij een baan binnen deze branche je 'tussen het onderzoek en het bedrijfsleven in werkt'. Bedrijven waar je aan kan denken zijn ASML, Thales en TMC Physics.

Audit

Interessant voor al onze studies

Binnen deze branche ben je andere bedrijven onafhankelijk aan het onderzoeken. Hierbij ga je de financiële administratie langs en kijkt of dit correct is en goed beeld geeft van de gezondheid van het bedrijf. Dit doe je ofwel als controleur of als adviseur, waarbij een rapport wordt geschreven. Wat dit een leuke carrièreoptie maakt is dat het uitdagend en afwisselend (verschillende bedrijven) is en vaak wordt er ook flink verdiend. Hier staat wel een drukke werkweek tegenover. Het lijkt veel op Strategy Consulting, maar daar gaat het over het adviseren van een bedrijfsstrategie. Lees hier over wat ervaringen als auditer. Bedrijven waar je aan kan denken zijn KPMG, Deloitte en PWC.

Detachering

Interessant voor al onze studies

Detacheringsbureaus helpen je verder te leren en te ontwikkelen. Bij een detacheringsbureau krijg je trainingen, zowel in softskills als in branchespecifieke vaardigheden. Een detacheringsbureau bekijkt jouw skills en interesses en zoekt hierbij een geschikte match met een ander bedrijf. Daar zullen ze je aan het werk zetten, vaak kun je later naar dat bedrijf doorstromen. Veelal zal je bijgeschoold worden in de ICT, omdat daar nu enorm veel vraag naar is op de arbeidsmarkt. De detachering is interessant als je nog niet weet wat je precies wilt doen na je studie of juist een andere richting op wilt zoals de ICT. Typische bedrijven in deze branche zijn Procam, LSG en Talent & Pro(financieel).

Finance

Interessant voor al onze studies, voornamelijk wiskunde

Ook komt een deel van onze studenten in de Finance terecht. Dit kan varieren van het handelen in aandelen tot en met het opstellen van marktvoorspellende modellen als econometrist.

IT Consulting

Voornamelijk interessant voor informatiekundigen

Als IT consultant zorg je ervoor dat IT zo goed mogelijk is afgesteld op de wensen van klanten. Je legt daarvoor contacten met klanten, maar ook met de programmeurs van de software. Wat zijn de wensen van de klant, wat kan daarvoor verandert worden en hoe zorgen we ervoor dat IT zo bruikbaar mogelijk is? Als IT consultant moet je communicatief en organisatorisch sterk zijn en kom je terecht bij bedrijven als Capgemini en KPN Consulting.

Onderzoek

Interessant voor al onze studies

Veel mensen denken niet meteen om na hun studie het onderzoeksgebied in te gaan. Toch liggen hier mooie kansen om je helemaal te verdiepen in een voor jou interessant onderwerp. Onderzoek kan gedaan worden aan de universiteit met een PhD, maar ook bij onderzoeksinstellingen als TNO.

Onderwijs

Interessant voor al onze studies

Mocht het bedrijfsleven niet jouw ding zijn, dan is het ook mogelijk om het onderwijs in te gaan na je studie. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een educatieve minor te volgen.