Eerstejaarscursus LaTeX (Herhaling)
Eerstejaarscursus LaTeX (Herhaling)
Dit is een herhalende activiteit. Bekijk de originele activiteit hier. Bekijk ook de rest van de herhalingen hier. Of promoveer deze herhaling hier

LaTeX introductiecursus

De TeXniCie (commissie binnen A-Eskwadraat die over LaTeX gaat) geeft ook dit jaar een introductiecursus LaTeX, voor eerstejaars studenten en andere belangstellenden. Schrijf je hier in via: https://forms.office.com/e/Phdk8gcvz9. Voor meer informatie (ook de meest recente informatie) zie onze website: www.texnicie.nl.

Wat is LaTeX? In het kort is LaTeX een programma om wiskundige teksten te maken, essentieel voor wetenschappelijke teksten in de Wiskunde en Natuurkunde.

Wanneer en waar is de cursus? De cursus loopt van week 39 (23 september) tot en met week 41 (7 oktober), met één les van ongeveer twee uur per week. De locaties zullen op de website (www.texnicie.nl) te vinden zijn en zijn in/rond het BBG. De cursussen vinden plaats op:

- 23 september 16:00-18:00 in BBG 077 en BBG 020 (Basis),
- 30 september 16:00-18:00 in BBG 103 en BBG 161 (Essentieel)
- 7 oktober 16:00-18:00 (Verdiepend)

Wat moet ik voorbereiden als ik kom? Handig is het als je meteen met LaTeX kunt beginnen bij de start van de cursus. Het makkelijkst is om een account te maken op overleaf.com. Dit is een online omgeving waar je aan LaTeX projecten kunt werken. Voor de lange termijn is het fijner om LaTeX geïnstalleerd te hebben. Op https://vkuhlmann.com/latex/configuration/installation vind je de instructies die nodig zijn om LaTeX te kunnen gebruiken in Visual Studio. Verder zorgen wij voor snacks! Schrijf je in via https://forms.office.com/e/Phdk8gcvz9 zodat we weten hoeveel snacks we kunnen inkopen en je op de hoogte kunnen houden van wijzigingen en een herinnering kunnen sturen.

Wat behandelen we in de cursus? De cursus heeft drie lessen. De lessen zullen een combinatie zijn van uitleg en opdrachten. In de eerste twee lessen behandelen we wat LaTeX is en hoe je simpele documenten maakt. Na deze twee lessen kan je al je inleveropdrachten netjes op je computer maken en inleveren. In de verdiepingsles leren we je nog wat handige trucjes en laten we een glimp zien van wat je allemaal nog meer met LaTeX kan, daarnaast leggen we uit hoe je LaTeX in Visual Studio kunt gebruiken.

Wat moet ik nog meer weten? Heb je nu al een vraag? Stuur ons een mailtje naar [email protected]. Kan je een les niet? We zullen slides en eventuele opdrachten ook op onze website delen, maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk en leerzaam al het is om de cursus zelf te beleven.

  • Commissie: TeXniCie
  • Begin: di 1 okt 2024, 08:00
  • Eind: di 1 okt 2024, 10:00
  • Aanvullende website: http://texnicie.nl
  • Locatie: In en rond BBG (Zie website)
  • Toegangsprijs: Gratis
  • Organisator: A–Eskwadraat
  • Categorie: Cursus
  • Poster: Nee