Als een commissie of activiteit nog geen publisher-pagina heeft staat er in diens regel in de lijst op de algemene publisher-pagina een knop 'Aanmaken'. Als je op deze knop drukt maak je voor de betreffende commissie of activiteit een mapje aan. Als je dan naar de map gaat die net aangemaakt is, kom je in een lege map terecht.
Soms zul je zien dat een commissie of activiteit al een publisher-map heeft. Dan heeft het natuurlijk geen zin om nog een map ervoor aan te maken!
Als je in een publisher-mapje zit te kijken, zie je daar een lijst van bestanden die op dat moment in de map staan. Daaronder zie je een aantal opties om nieuwe bestanden en mapjes toe te voegen aan de huidige map. Van elk bestand/elke map in de map waar je in zit kan je de naam wijzigen of je kan het bestand/de map weghalen.
Je kan op twee manieren een nieuw bestand toevoegen. De eerste is door de titel van je nieuwe html-pagina in te vullen en dat op te sturen. Hiermee maak je een nieuw leeg html-publisher-bestand aan. De tweede manier is door een bestand te uploaden van je computer. Hiermee kan je bijvoorbeeld afbeeldingen uploaden. Je kan een submap aanmaken door ook daarvan de naam op te geven.
Het belangrijkste van Publisher is het maken van content van HTML-bestanden. Hiervoor is het handig als je HTML kan. Hier zijn op het internet veel tutorials en handleidingen van, eentje is bijvoorbeeld die van w3schools.
Er zijn een aantal regels waar je je aan moet houden als het gaat om het aanpassen van html-publisherpagina's. Een daarvan is dat je alleen alles aan kunt passen wat in een div op de pagina komt te staan, dus je kan geen aanpassingen aan de head doen.
Een andere belangrijke regel is dat je zelf geen javascript en css kunt gebruiken of inladen. Dit om security issues te voorkomen.
Ook willen we zo veel mogelijk voorkomen dat er externe referenties in de pagina staan. Dus als je een plaatje wilt gebruiken van een andere website, gebruik als src dan niet de url van het plaatje, maar download het plaatje, upload het in publisher en gebruik dan de link daar naar toe.
<lid nr="5794">Pepijn</lid>, <lid nr="8566">Tim</lid>, <act nr="6290">IBA-kamerovername</act>, <cie login="www">WebCie</cie>Dit ziet er dan als volgt uit:
<form action="/mailto.php/cienaam" method="get"> <input type="hidden" name="nextpage" value="/Vereniging/Commissies/cienaam/bedankt.html" /> <input type="hidden" name="onderwerp" value="Het Onderwerp van je e-mail" /> <input type="text" name="Tekstveld 1" /> <input type="submit" value="Verstuur!" /> </form>waarbij cienaam het publieke emailadres (en ook web-url-naam) van je commissie is, en 'bedankt.html' de pagina waar je moet komen als het formulier verstuurd is. Zorg dat de waarde van nextpage altijd het volledige pad vanaf de root is (dus begint met '/'), zodat als je er 'https://www.a-eskwadraat.nl' voor plakt, het werkt.
<div class="row"> <div class="col-md-4" style="background-color: darkgrey; border: 1px solid #ddd;"> .col-md-4 </div> <div class="col-md-8" style="background-color: darkgrey; border: 1px solid #ddd;"> .col-md-8 </div> </div>De style is hier alleen maar bij gezet om de voorbeelden duidelijker te maken. In het eerste voorbeeld geven de klassen 'col-md-4' en 'col-md-8' aan hoeveel kolommen van de grid ze innemen. Belangrijk: let er ook op dat ze met z'n alle in een div zitten met klasse 'row'. Het gedeelte 'md' bij 'col-md-8' geeft de responsiveness aan van het element. In het geval van 'md' houdt dit in dat er bij een medium schermgrootte of groter de 8 kolommen gebruikt moeten worden. Bij kleinere schermgroottes worden de volledige 12 kolommen gebruikt. Alle opties voor 'md' zijn in aflopende volgorde van schermgrootte 'lg', 'md', 'sm' of 'xs'. Je kan uiteraard meerdere elementen horizontaal doen, we raden je alleen wel aan om het maximaal aantal kolommen wat je gebruikt te houden op 12.
<h1 class="page-header">...</h1> <h2 class="page-header">...</h2> <h3 class="page-header">...</h3> <h4>...</h4> <h5>...</h5>Uiteraard ben je helemaal vrij om ook voor kleinere headers de page-header-klasse te gebruiken. Het is ook mogelijk om subtekst bij een header neer te zetten. Dat ziet er dan zo uit:
<h1 class="page-header">Headers <small>subtekst</small></h1>
<a href="#" class="btn btn-primary">Primary</a> <a href="#" class="btn btn-success">Success</a> <a href="#" class="btn btn-info">Info</a> <a href="#" class="btn btn-warning">Warning</a> <a href="#" class="btn btn-danger">Danger</a>
Je kan de extra klasse 'btn-lg', 'btn-sm', of 'btn-xs' toevoegen om grotere of kleinere knoppen te maken. Let er wel op dat je niet elke link op je pagina de btn-klassen meegeeft anders krijg je dit effect. Op de meeste plekken van de A–Eskwadraatwebsite gebruiken we de btn-primary om het een blauwe kleur te geven.
Ook voor buttons en button-inputs kun je de btn-klassen gebruiken om ze op dezelfde manier vorm te geven.
<span class="glyphicon glyphicon-user"></span>voor de user-glyphicon. Een volledige lijst van alle glyphicons die Bootstrap te bieden heeft vind je hier.
<div class="panel panel-default"> <div class="panel-body"> Tekst </div> </div>
<div class="panel panel-default"> <div class="panel-header"> Header </div> <div class="panel-body"> Tekst </div> </div>
<div class="panel panel-default"> <div class="panel-body"> Tekst </div> <div class="panel-footer"> Footer </div> </div>